Skip links

Virginie Thonon wint Grote Prijs El Jadida met High Tech VY de Septon

Drie weken lang was ze niet uit de prijzen weg te denken, de Waalse amazone, Virginie Thonon. Ze besloot haar Royal Marokko Springtoer avontuur dan ook in stijl. Thonon snelde naar de overwinning in de 1.60m wereldbeker Grote Prijs in El Jadida.

Thonon wist als enige het hout in de lepels te houden over de beide omlopen. Samen met de 10-jarige BWP’er High Tech Vy de Septon (v. Del Piero P&B) snelde ze naar de overwinning in 40,73 seconden.

Een trio top ruiters volgden haar op met allen vier punten op de teller. Pius Schwizer nam de tweede plaats voor zijn rekening in het zadel van de Balou Du Rouet-zoon, Balou Rubin R. De combinatie noteerde een springfout in de tweede omloop en dat in 38,95 seconden.

Bassem Mohammed volgde op de voet na een foutloze barrage. De Qatar-ruiter strandde op de derde plaats met ARgelith Squid (v. Salito).

De top vijf kleurde verder Frans dankzij Simon Delestre (Gain Line, v. Stolzenberg) op vier en Severin Hillereau (Radja D’Artemis, v. Diamant De Semilly) op vijf.

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren.