Skip links

Omanka A is de ‘Kraaienhorst Kampioen’

Het BWP Gewest Hoogstraten organiseerde afgelopen zondag haar jaarlijkse Showdag voor jonge Belgische springpaarden bij Rijhal Kraaienhorst in Brecht.
Het opzet van deze dag is het tonen van 2- en 3-jarige paarden, zowel mannelijke als vrouwelijke dieren. De paarden werden op hetzelfde moment op exterieur en op vrijspringen beoordeeld. De 3-jarigen werden ook lineair gescoord.

De overwinning bij de mannelijke 2-jarige was voor Okky Blue S (Zirocco Blue VDL) van Louis Sips. Ovito van de Looise Heide (v. Hunters Scendro) van Eykens – Stessens behaalde een 2e plaats voor Oke Jon (Jon Pleasure van de Mispelaere) van Dirk Mertens. Ovito werd een week eerder ook al 3e op het vrijspringen van BWP Turnhout.
Bij de vrouwelijke 2-jarigen won Omanka A (v. Cardento) van Karel Aerts.
Otina van HD (v. El Torreo de Muze) van Daniel Van Hooydonk klasseerde zich op de 2e plaats. Deze Otina is een kleindochter van Candy (Pieter Devos). De 3e plaats was voor Orly van de Looise Heide (v. Action Breaker), eveneens van Eykens – Stessens.

De reeks voor 3-jarigen werd bij de mannelijke deelnemers gewonnen door Nascar (v. Cigaret JV H) van Evelien Voermans. Nuance van het Groeshof (Ut Majeur de Brecey – eig. Frans Bruynen) en Dynamite D’Emma (v. Deauville de la Vie, eig. Voerman – Matthyssen) werden 2e en 3e.
Frans Van Looveren won met Nougatine (v. Iberg St) bij de vrouwelijke 3-jarigen. Breemeersen Crescendo leverde de nummer 2 met Nyvara van het Groeshof van Frans Bruynen. Hatina van de Kapel (v. Bentley van de Kapel) van Joris Van Den Bergh eindigde op de 3e plaats.

Omanka A werd na afloop uitgeroepen tot ‘Kraaienhorst kampioen’. De grootmoeder van deze Omanka A is Ananka A. Deze is de moeder van Fananka A die als 5-jarige Belgisch kampioen werd met Valentijn De Bock.

Bron: Equnews

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren.