Skip links

Belgische Gispy King brengt Amerikaanse overwinning in Tryon

Nadat de internationale 5* ruiters een Amerikaanse overmacht zagen in de 130.000 USD gedoteerde welkom proef, namen de internationale ‘under 25’-ruiters de start. Daarin sprong het voormalig paard van Axel Wuytack en Audrey de Bock naar de winst. De 10-jarige BWP-ruin, Gipsy King (v. Wandor van de Mispelaere) haalde de winst met Taylor Alexander. Het duo kruiste de finish in 34,49 seconden.

Samen met de 11-jarige Ryanair de Riverland (v. Quick Star) besloot Alexander haar barrage in 37,191 seconden. Uiteindelijk goed voor de derde plaats. Landgenote Taylor Land – wonende in Atlanta – bezette de tweede plaats. Op de rug van For edition behaalde ze een foutloze finish in 36,961 seconden.

In totaal wisten slechts 6 combinaties door te stoten naar de barrage. Alle combinaties haalden de eindstreep er foutloos. Na de afloop verklaarde Alexander dat het met beide paarden de bedoeling was de winst te halen. “Ik heb geen favoriet.” Over het voormalig Belgisch paard verklaart Alexander dat hij één uit de duizend is. “Ik kan hem vertrouwen in de ring, dat is wat telt.”

Bron Equnews

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren.