Skip links

Esther Schelfaut en Valentijn De Bock regeren op cyclus jonge paarden

Esther Schelfaut heeft haar start van het nationaal cyclus seizoen niet gemist. De amazone haalde ook vorig weekend de overwinning bij de zevenjarigen. Op het Azelhof in Lier verzamelden de verschillende combinaties het afgelopen weekend. In het zadel van de BWP-merrie, Lalique (Free Style x U.s.) hield Schelfaut als enige de tijd onder de 27,00 seconden.

Caro Baerts volgde op de tweede plaats met onder het zadel Maq Master Z (v. Moujik De Sohan). Op de rug van Kristof Engelen’s fokproduct stopte Baerts de timer op 27,05 seconden. Pieter De Brabandere vervolledigde het podium met F – La Belle Z (v. Figo de Muze). Het duo volgde met net geen twee seconden verschil.

Net buiten het podium strandde Valentijn De Bock op de vierde plaats. In het zadel van Like A Diamond Van Het Schaeck (v. Diamant de Semilly) bbleef hijj Walter Lelie met de hengst Le Diamant Horta voor. Deze Diamant de Semilly-zoon imponeerde eerder dit jaar nog tijdens de PAVO Hengstencompetitie.

Bij de zesjarigen regeerde Valentijn De bock met zijn paarden. De ruiter uit Sint-Niklaas sprong naar de overwinning met Houdini Van De Dijk (v. Vigo d’Arsouilles). In 30,42 seconden bleef hij zichzelf voor met High Quality Svg (v. Quality Time) waarmee hij de chrono stopte op 30,86 seconden. Jan Vermeiren vervolledigde het podium in deze rubriek met Mr Uno-K Van ‘t Kattenheye (v. Numero Uno).

Bron Equnews

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren.