Skip links

Hengstenspotlight: Qannando B&V

Wedstrijden mogen dan wel afgelast zijn, de fokkerij is dat niet. Daarom stellen we vandaag graag deze hengst voor: Qannando (Kannan x Emerald). 

Een hengst die deze papieren kan voorleggen, is zo goed als zeker van een succesvolle carrière in de springsport.Zowel aan vaders- als moederszijde is de afstamming van Qannando B. & V. van absolute wereldklasse. Aan vaderskant vinden we zes Grand Prix hengsten die succesvol waren op de Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen.

Vader Kannan sprong zelf op Grand Prix niveau en voerde jaren de WBSFH-ranking aan als beste vererver. Nakomelingen zoals Nino de Buissonnets, Molly Malone en Quabri de l’Isle zijn maar enkele voorbeelden van paarden van uitzonderlijke kwaliteit. Ook grootvader Emerald Van’t Ruytershof is geen onbekende. Deze Diamant de Semilly zoon won verschillende Grand Prix’ en was Olympisch finalist in 2016 onder het zadel van de Nederlander Harrie Smolders. Igor, goud en brons op de Europese Kampioenschappen, heeft dezelfde bloedvoering dan My Way B. & V., de moeder van Qannando,,nl Emerald X Nabab . Verder vinden we Nabab en opnieuw 3 Olympische hengsten : For Pleasure, Darco en Chin Chin.

Aan moederszijde vinden we 7 topprestatiemoeders op rij . Zowel moeder My Way B. & V. als grootmoeder Incroyable de Muze presteren op 1.50 m niveau. Dan keren we terug naar legendes Excellentia, Narcotique de Muze II en Qerly Chin . Uit deze moederlijn komen o.a. Killer Queen VDM onder Daniêl Deusser, het meest verdienend paard in 2020 en Toupie de la Roque ( Kannan ).

Qannando B&V was één van de opvallendste hengsten in de PAVO-hengstencompetitie. De hengst toonde zijn vermogen en elasticiteit. Bovendien is de hengst makkelijk te rijden. Hij toonde veel afdruk, bloed en is heel voorzichtig. Hij won de hengstencompetitie door tijdens de vier manches de nul op de teller te houden. Qannando toonde hier telkens zijn springtalent, dit gecombineerd met zijn afstamming, lijkt deze zwarte parel een garantie op succes in de sport en de fokkerij!

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren.