Skip links

Familie de Bock neemt afscheid van Nadal Hero & DB: “Hij zal nog van zich laten horen in de sport, daarvan zijn we overtuigd!”

De BWP gekeurde hengst, Nadal Hero & DB (Kannan) is verkocht richting Amerika. De hengst was in eigendom van DB Horses (Valentijn De Bock), Stal James Peeters en Robert Geens. Voortaan brengt de Ierse springruiter, Conor Swail de hengst aan de start.

Nadal komt uit de fokkerij van Valentijn De Bock. Hij werd opgeleid als jong springpaard door Audrey De Bock en sprong zich in de kijker tijdens de jonge paarden rubrieken en hengstencompetitie. Nadien investeerde James Peeters in de zoon van Kannan en nam de teugels over. Als zesjarige was Nadal finalist tijdens het FEI Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden in Lanaken. Ook internationaal sprong hij in de prijzen. Tijdens zijn eerste CSI2* deelname veroverde hij in Knokke een podiumplaats in de Grote Prijs. 

De achtjarige BWP-hengst is bij het Zangersheide stamboek gekeurd. “De tijd was rijp om Nadal zijn verdere sport carrière te ondersteunen,” vertelt Valentijn De Bock. “We zijn blij dat we nog beschikken over diepvries sperma, want niet alleen Nadal zal schitteren in de sport, ook zijn nakomelingen, daar ben ik van overtuigd!”

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren.