Skip links

Nadal Hero & DB wint 1.50m Spruce Meadows. Belgische delegatie paarden schittert in Canada.

In het Canadese Mekka voor de paardensport, Spruce Meadows heeft de Belgische hengst Nadal Hero & DB (Kannan) de 1.50m rubriek gewonnen met Iers springruiter, Conor Swail. Nadal komt uit de fokkerij van Valentijn De Bock.

De BWP-hengst werd opgeleid door Valentijn De Bock en Audrey De Bock en later ook uitgebracht door James Peeters. Op het podium in Canada volgde Manuel Gonzalez Dufrane met de zoon van Nabab de Reve, Martialis. Kateherine Strauss vervolledigde het podium op de rug van Fair Field (Zirocco Blue VDL).

Belgische paarden schitteren in Canada

Eerder sprong Just Nice van het Indihof in de prijzen in de 1.45m Nationale rubriek.  De merrie van Deauville van T&L komt uit de fokkerij van Didier Baert en werd opgeleid door Yentl Baert. Ze werd via Tal Milstein verkocht naar Juan Jose Zendejas Salgado. Het paar sprong naar de tweede plaats in Spruce Meadows, enkel Conor Swail en Gamble deden het beter.

Hoofdrubriek tint Belgisch

In de 1.55m international hoofdrubriek sprong Patricio Pasquel naar de winst in het zadel van Babel. Op het podium volgde Nayel Nassar met Jesper Romp’s voormalige 11-jarige El Conde (Filou de Muze). Het podium werd afgewerkt door Mario Deslauriers en Emerson . De zoon van Eldorado vd Zeshoek werd eerder uitgebracht door België’s Filip De Wandel.

Net buiten het podium sprong Kent Farrington met Gazelle (ex. Gazelle ter Elzen) naar de vijfde plek. De 16-jarige merrie komt uit de fokkerij van Werner Heuninckx en werd internationaal opgeleid door Kurt de Clercq. Eugenio Garza Perez volgde met Jos Verlooy’s voormalige Victer Finn DH Z.

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren.