Skip links

Valentijn De Bock en Emma Rooms winnen Oost-Vlaamse kampioenschappen jonge paarden

Afgelopen weekend werd het Oost-Vlaams kampioenschap voor jonge paarden traditioneel georganiseerd bij Ster Hippique. Na een spannende barrage snelde Valentijn De Bock uiteindelijk naar de eindzege bij de zesjarigen. De Bock haalde de kampioenstitel met de Nabab de Rêve-zoon, Packman De Reve (mv. Eldorado van de Zeshoek, fokker: VDB Equestrian, J. Van Damme)

Op het podium volgde Charlotte Rooms met haar eigen Positif Van ’t Paradijs (Bamakode Muze x Malito de Reves, fokker: Johan Rooms). Kurt De Clercq vervolledigde het podium met Ping Pong Van De Koekoek (Diamant de Semilly x Chin Chin, Fokker: Filip Van Assche).

Net buiten het podium strandde Frederik De Donder met Bibi vh Herenhof (Bamako de Muze x Landino) op de vierde plaats voor Jeroen Van de Vijver met Coloris Z van ’t Lindenhof (Chellano Alpha Z x Landetto).

Emma Rooms scoort bij vijfjarigen

Bij de vijfjarigen was het de fokkerij van Wilfried Rooms die de titel greep. Het volledig podium was aan elkaar gewaagd en zorgde voor een race tegen de klok in de ultieme barrage. Emma Rooms won het goud met de Taran de la Pomme-zoon, Thor ter Wilgen (mv. Balou du Rouet). Op één honderdste van een seconde volgde Matthias Meskens met Qartoon vd Plataan (Emerald x Toulon, fokker: Michiel en Matthias  Meskens) voor Audrey de Bock met haar eigen gefokte, Qaran db (Taran de la Pomme x Inshallah de Muze).

Net buiten het podium strandde Bert Van Den Branden met Que Cera Van ’t Ruytershof (By Ceira d’Ick x Diamant de Semilly) op de vierde plaats. De vijfde plek kwam op naam van Kurt De Clercq met onder het zadel Qosito van de Koekoek (Mosito van het Hellehof x For Pleasure).

Deze website maakt gebruik van Cookies om uw ervaring te verbeteren.